Голяма новина от Министерство на финансите! България полага усилия да бъде готова да

...
Голяма новина от Министерство на финансите! България полага усилия да бъде готова да
Коментари Харесай

Министерство на финансите с голяма новина за еврото! Ключова дата

Голяма вест от Министерство на финансите! България полага старания да бъде подготвена да одобри еврото не по-късно от 1 януари 2025 година, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

" Подготовката и напредъкът на страната ни в тази посока бяха разисквани на срещите на министъра на финансите Росица Велкова с ръководителя на Еврогрупата Паскал Донахю и с еврокомисаря Валдис Домбровскис по време на съвещанието на ЕКОФИН на 27-28 април 2023 година На тях бяха дискутирани също въпросът за преодоляването на инфлацията и ограниченията на държавното управление в тази посока, както и упованията за недостиг по бюджета. За тези диалози пресцентърът на МФ заяви навреме ", оповестяват от пресслужбата на министерството. 
-->
" Във връзка със спекулации в медиите, свързани с процесите по присъединението на страната ни към еврозоната, Министерството на финансите изрично декларира, че на тези срещи не е повдигана тематиката за отсрочване на въвеждането на еврото в България след 1 януари 2025 година ", излиза наяве от изпратените до медиите известие. 

" Членството в еврозоната е приоритет за нашата страна. Продължава дейната работа на страната по подготовката за приемане на единната европейска валута, както в техническата, по този начин и в законодателната част ", оповестяват от МФ.

" Министерството на финансите счита за неприемливо разпространението на подправени вести и спорни послания в медиите, изключително в такива с добра известност в общественото пространство. Всяка информация за формалните срещи на министъра на финансите се дава в точния момент от пресцентъра на институцията по формален път ", става още ясно от известието. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР